Rekommendationer av tvålsorter

Våra vegetabiliska och naturliga tvålkakor är milt rengörande, lenande, lindrande och Carrot tvålkakastärkande.Ditt hår och hårbotten blir balanserat och på sikt "normalt" igen.

Alla sorter passar de flesta hud- och hårtyper men vissa av dem passar även för olika typer av besvär utifrån örter, eteriska oljor och andra aktiva ämnen som finns i dem.
Till barn rekommenderar vi alltid de doftfria alternativen; Natural, Carrot och Rhassoul.

Rekommendationer för olika hudtyper:
Normal: Alla sorter
Fet: Natural, Olive, Lavender Mint, Marigold, Rosemary, Avocado, Rose, Nettle, Carrot, Tea tree, Lemongrass, Patchouli, Rhassoul
Akne: Olive, Tea tree, Lavender Mint, Rosemary, Avocado, Nettle, Carrot, Marigold, Lemongrass
Känslig: Natural, Honey Oats, Chamomile, Lavender Mint, Rose, Vanilla, Neroli, Carrot, Rhassoul
Mogen: Natural, Olive, Honey Oats, Lavender Mint, Marigold, Rosemary,
Chamomile, Avocado, Rose, Nettle, Neroli, Vanilla, Carrot, Lemongrass, Patchouli
Torr: Natural, Honey Oats, Chamomile, Rose, Vanilla, Avocado, Patchouli, Neroli, Carrot, Rhassoul
Blandad: Natural, Honey Oats, Lavender Mint, Rosemary, Chamomile, Rose, Vanilla, Carrot, Neroli, Lemongrass, Patchouli, Rhassoul

Rekommendationer för olika hårtyper:
Normalt: Alla sorter
Fett: Olive, Rosemary, Lavender Mint, Marigold, Nettle, Lemongrass, Patchouli, Rhassoul
Mjäll: Lavender Mint, Marigold, Tea tree, Rosemary, Avocado, Nettle, Lemongrass, Patchouli
Torrt: Natural, Honey Oats, Lavender Mint, Marigold, Rosemary, Rose,
Avocado, Nettle, Neroli, Vanilla, Carrot
Klåda/irritation: Lavender Mint, Chamomile, Tea tree, Vanilla, Carrot, Patchouli
Skadat: Olive, Honey Oats, Lavender Mint, Chamomile, Vanilla, Carrot
Stimulera hårväxt: Nettle, Rosemary, Marigold, Avocado, Lavender Mint, Olive

Vid användning av shampotvål kan håret kännas "tungt" ett par veckor i början (beroende på hur ofta det tvättas), detta beror på att håret måste ställa om sig till att bli normalt igen.
Permanentat/färgat och slitet hår som blivit väldigt torrt drar åt sig överflödsfettet i tvålen och kan då kännas tungt, men när håret fått en chans att återgå till sitt normala tillstånd blir det både luftigare och eventuell klåda försvinner.
Det beror på att det inte finns några starka syntetiska tensider i våra tvålar, som annars förstör hudens fett och skapar obalans.

För att motverka denna tunghetskänsla i början kan följande göra:
Ta 1 tsk ekologisk äppelcidervinäger utblandat i ca 2dl ljummet vatten och häll i håret efter att tvållöddret är ursköljt.
Vi har två Vinegar Rince till försäljning med olika eteriska oljor. Håll huvudet bakåt så det inte rinner in i ögonen. Låt sitta en liten stund, skölj eventuellt ur med ljummet vatten. Låt håret självtorka. Det kan lukta lite av äppelcidervinägern men den lukten försvinner när håret har torkat.
Denna ursköljning gör att håret blir glansigare, mjukare och hårbottnen får en välförtjänt PH-balansering. Balsam behövs inte för att äppelcidervinägern reder även ut håret.

Viktigt att tänka på vid behandlat hår!
Färgat/tonat hår är kemiskt behandlat och påverkar hur slutresultatet blir vid användningen av våra shampookakor och vi kan då INTE garantera ett bra slutresultat.
Färgen kanske kan (beroende på färgtyp etc) släppa snabbare så vi rekommenderar att INTE använda vår shampoo kaka då. Använd rekommenderade produkter för färgat hår tills Du vill att färgen ska bort. Då kan Du använda våra shampookakor igen.
Användning av våra shampookakor vid färgat/tonat hår sker alltså på egen risk!