Eteriska oljorEteriska oljor har använts under tusentals år och tagits fram på lite olika sätt. Oljeutdrag, destillering, pressning och extrahering med mera.

Äkta eteriska oljor är högkoncentrerade essenser som inte ska användas direkt på huden. De behövs väldigt små mängder (få droppar) för att få den terapeutiska effekten av dessa underbara oljor. Om man tillsätter för mycket blir det motsatt effekt!
En enda eterisk olja kan ha upp till 100 tal olika sammansatta ämnen i sig.
Oftast är det 1-3 ämnen som det är mest av.

Inom parfymindustrin används eteriska oljor också men då dessa inte behåller sin doft så länge, då de är flyktiga, så blandas ofta parfymerna ut med syntetiska dofter. Tyvärr!

Många människor är känsliga mot dofter idag, och det är vissa ämnen i hudvårdsprodukter, parfymer med mera som finns naturligt i eteriska oljor som anses allergena. Dessa ämnen finns listade sedan 2005 och det är 26 doftämnen som måste skrivas ut på etikettens ingrediens förteckning så de som har kontaktallergi ska kunna undvika dessa produkter.

Nea Of Sweden skriver ALLTID ut alla ämnen i våra produkter.
När man använder eteriska oljor är det omöjligt att inte få med några av dessa naturliga doftämnen.
Vi arbetar med växter, rötter, frukter som alla har en mängd olika naturliga kemiska ämnen i sig och som de flesta faktiskt tål när vi pratar om ÄKTA VARA.

Om de eteriska oljorna blir gamla under användning så kan dessa irritera känslig hud. Därför rekommenderar vi alltid att produkterna används upp inom 6 månaders från öppnandet oavsett bäst efter datum.

* Eteriska oljor ska ALDRIG intas oralt!
* Överdosera ALDRIG och späd ALLTID med vegetabilisk olja.
* Förvara eteriska oljor utom räckhåll för barn och djur. De ska förvaras svalt och mörkt så håller deras doft och kraft bättre.
* Om eterisk olja kommer in i ögonen, skölj direkt med vatten och droppa i en droppe vegetabilisk olja om det behövs.
* Använd alltid ekologiska och högkvalitiva oljor.
* Byt eteriska oljor då och då om Du är terapeut och arbetar med dessa under längre perioder.
2-3 veckor kan vara som riktmärke.

Doseringsanvisningar:
1 ml = 20-25 eteriska droppar (EO),  1 msk = 15 ml

Ansiktsolja: 2 dr EO i 2 msk veg olja
Kroppsolja: 5 dr EO i 1 msk veg olja
Massageolja: 5-10 dr EO i 2 msk veg olja
Aromasten:  5-10 dr EO direkt på stenen
Oljeparfym:  20 dr EO blandas med 10 ml JojobaoljaOm Du vill fördjupa dig inom Aromaterapin, rekommenderar vi Dig att köpa/läsa Aromaterapi för alla av Susanne Bilski Ullmark.