Rengöring

Vad är egentligen Naturlig Tvål och Shampokaka?
Alla våra "All Natural & Vegetable Soap & Shampoo Bar" dvs, våra egentillverkade vegetabiliska tvål och shampokakor, som görs för hand av oss själva, en i taget och inte av någon fabrik är tvålkakor som är kombinerade 4 i en-tvålar, kroppstvål, raktvål, shampoo och balsam. Tvålkakorna är väldigt milda för huden och håret. Våra tvålkakor är överfettade, då äkta tvålar ligger på ett pH på ca 9 och är basiska/alkaliska vilket innebär att bakterier inte kan överleva på dem. Man tjänar in 2-3 plastflaskor på en tvålkaka. Vilken miljövinst både för oss och miljön!

Köper Du billiga syntetiska tvålar får Du billiga, omilda kemikalier som berövar din hud dess fukt och kan orsaka uttorkning och känslighet!

Hur sköter man om tvålen?
Eftersom våra tvålars innehåll enbart är naturliga och inte innehåller några syntetiska konserveringsmedel eller onaturliga härdare (det behövs inga!) kan Du med lite skötsel vid handhavandet öka livslängden på tvålen.

* Låt inte tvålen ligga i vatten! Den smälter tillbaka till olja då.
* Låt tvålen torka upp ordentligt. Om den skulle bli mjuk, låt den ligga några dagar och torka. På en torr tvål kan inte bakterier växa!
* Köp en fin tvålkopp som håller tvålen torr. Se under Tillbehör.
* Använd tvättlapp eller tvättsvamp så räcker tvålen ännu längre. Det går bra att skära den i mindre bitar också.
* Förvara oanvända tvålar i mörka, torra och svala utrymmen. Linneskåpet är idealiskt. Om tvålen blir liggandes en längre tid kan den krympa något. Färgen kan blekas och doften försvagas men tvålens egenskaper finns kvar. Ofta framträder doften igen när tvålen börjar användas.
*
Om tvålen börjar "svettas" kan det bero på att den dragit åt sig fukten i luften omkring, med andra ord inget farligt. Lägg den då torrt igen.
*
Ibland kan det vara lite vitt damm på ytan av tvålen som kallas för tvåldamm. Den försvinner vid användning.