ALLERGITEST !!!

Endast Du vet vad Du är känslig mot vad gäller parfymerade produkter och olika ingredienser.
Vegetabiliska och eteriska oljor är framtagna från nötter, örter och blommor som kan åstadkomma besvär om man är känslig. De eteriska oljorna är koncentrerade och det är inte mening att man ska använda dessa oralt.

Nea Of Sweden ansvarar inte för någon som helst skada, allergisk reaktion eller dylikt som kan vara resultatet av användningen av någon av våra produkter. Om Du har ett medicinskt tillstånd, konsultera läkare. Våra produkter kan inte ersätta medicinsk behandling.


Så om Du är det minsta osäker gör då denna test !!!!

Gör så här:
Markera ett område på ett par kvadrat cm på undersidan av din arm och smörj på det Du vill testa. Låt testet vara kvar resten av dagen (12-24 tim). Kontrollera sedan ev. reaktion. Vanligast är en hudrodnad det vill säga att huden blir röd och varm.                                                               



VÅRA RÅVAROR

ALOE VERA EKO - Aloe barbadensis
Lindrar smärta och påskyndar hudens läkeprocess. Bra vid fet, oren hud, finnar, insektsbett, mjäll, solbränna och klåda.
Anses även bra för rynkor


AVOCADOOLJA EKO -
Persea gratissima

Kallpressad ur fruktköttet.  Fet, närande, fuktighetsbevarande. Har hög vitaminhalt.

BIVAX
EKO - Cera alba
Vax från biodlingar. Skyddar och mjukgör torr och irriterad hud

BRÄNNÄSSLE ÖRT
EKO - Urtica dioica
Innehåller mycket klorofyll, xantofyll (gult färgämne), karotin, c-vitamin, pantotensyra, mineraler (speciellt järn), garvämnen, slemämnen. Lugnande på "nervös" hud. Passar bra för fet, oren och känslig hud. Används mycket i hårvårdsprodukter för att den anses motverka håravfall, hindra/minska mjällbildning, minska fettproduktionen och stimulera hårbotten

CETYLALKOHOL EKO
- Cetyl alcohol
Naturligt vax framställd ur vegetabiliskt fett. Används som naturligt konsistensmedel

CITRONSYRA - Citric acid - E330
Reglerar ph-värdet i produkter. Används även till badbrus

GLYCERIN, VEGETABILISK EKO - Glycerine
U
tvunnen ur vegetabiliskt fett. Fuktbindare som gör huden mjuk och smidig

GRÖNT TE EXTRAKT EKO - Camellia sinensis leaf exract
Är en av de starkaste antioxidanter som motverkar bland annat cellåldrandet och skyddar mot yttre påverkan

GRAPEKÄRNS EXTRAKT EKO - Glycerine and grape seed exract
Används som ekologiskt och naturligt konserveringsmedel.

HAVRE EKO - Avena sativa
Kravodlade havre. Milt och snällt i mjukgörande rengöringspulver för torr och känslig hud. Passar i tvål vid fet och oren hud

HONUNG EKO - Honey

Fuktbevarande, mjukgörande och lugnande för huden

HAVSSALT EKO - Sea salt
Kommer från havet. Innehåller flera mineralämnen och har en uppstramande och klådstillande effekt på huden

JOJOBAOLJA EKO - Simmondsia chinensis
Kallpressad från frö. Har en naturlig solskyddsfaktor på ca 4. Halvfet och mild olja som ger huden en skön sammetskänsla. Mycket fuktighetsbevarande, bra för känslig hud, även mot mjäll. Passar alla hudtyper från känslig till fet. Bra även till hårinpackningar vid torrt och slitet, livlöst hår.

KAKAOSMÖR EKO - Theobroma cacao

Utvinns ur kakaobönan. Använd som konsistensmedel och mjukgörare för torr hud. Väldigt god i riktig choklad


KALIUMSORBAT - Potassium sorbate - E202
Är ett salt av sorbinsyra som hämmar tillväxten av en del bakterier, men framför allt jäst- och mögelsvampar. Finns naturligt i frukt som rönnbär. Konserveringsmedel som är godkänd av Svensk egenvård, www.svenskegenvard.se för konservering av Naturkosmetik. Är även godkänd av Svenska Naturskyddsföreningen som konservering för "Bra Miljövals produkter".  Används även inom livsmedelsindustrin.
Känsliga personer kan reagera på detta konserveringsmedel!

KAMOMILL, ROMERSK ÖRT EKO - Anthemis nobilis
Innehåller eterisk olja med bisabolol, bitterämnen, flavonoider och slemämnen. Lugnande och anses speciellt bra vid känslig, rodnande, irriterad och nervös hud.


KOKOSSMÖR/OLJA EKO - Cocos nucifera
Utvinns ur kokosnöten. Bra för torr hud. Används även inom livsmedelsindustrin


LAVENDELBLOM ÖRT EKO - Lavandula angustifolia

Innehåller eterisk olja med mer än 40 olika komponenter, estrar, garvämne. Passar för de flesta hudtyper och är väldigt hudvänlig. Har unik förmåga att understödja nybildande av hud vävnad.

NATUR LERA EKO - Clay; Green, Pink, White
Grön, rosa och vit lera. 
Är djuprengörande och tar bort orenheter, bidrar med mineraler och verkar sammandragande. Grön för normal till fet och problemhud. Rosa till torr och känslig hud. Vit till känslig hud med utvidgade blodkärl

MANGOSMÖR EKO - Magnifera indica L.
Utvinns ur fruktens kärna. Mjukt och skönt smör som hjälper huden  att behålla sin fuktighet och är sårläkande. Passar torr, mogen, åldrande och rynkig hud. Anses reducera fina linjer och rynkor. Har en solskyddsfaktor på ca 2. Passar alla hudtyper även barn. Bra för torr hud även hudsprickor. Mycket fet

MACADAMIOLJA EKO - Macadamia tetraphylla
Kallpressad ur nöten. Innehåller hög mängd palmitolsyra (över 20%) som hjälper huden  att behålla sin fuktighet och har en cellskyddande funktion. Passar torr, mogen, åldrande och rynkig hud

MJÖLKSYRA, VEGETABILISK EKO - Lactic Acid
Naturlig mjölksyra framställd genom jäsning av stärkelse. Fuktbindare, bakteriedödande vid tex fotsvett. PH-regulator och återställer den naturliga syrabalansen i huden

MOROTSEXTRAKT EKO - Daucus carrota sativa root extract, simmondsia chinensis
Extrakt i jojobaolja från morötter. Innehåller naturligt karotin. Ger lyster och stärker huden

NATRIUMBENSOAT - Sodium benzoate - E211
Är bensoesyrans natriumsalt som hämmar tillväxt av jästsvampar och vissa bakterier, i viss mån också mögelsvampar. Är godkänd av Svensk egenvård, www.svenskegenvard.se för konservering av Naturkosmetik. Är även godkänd av Svenska Naturskyddsföreningen som konserveringsmedel för "Bra Miljövals produkter".  Används även inom livsmedelsindustrin.
Känsliga personer kan reagera på detta konserveringsmedel!



NATRIUMBIKARBONAT - Sodium bicarbonate - E500
Används till badbrus mm, skön på huden, lindrande

OLIVOLJA EKO - Olea europea
Kallpressad ur olivfrukter. Närande, mjukgörande, skyddande olja.  Passar de flesta hudtyper

PEPPARMYNTA ÖRT EKO - Mentha x piperita
Innehåller eterisk olja med mentol, flavonoider, fenolsyror. Verkar klådstillande, stimulerande och kylande. Sammandragande vid utvidgade kapillärer. Uppfräschande effekt på fet och trött hud. Svalkar vid solbränna.
Bra vid muskelvärk

RAPSOLJA EKO - Brassica napus
Kallpressad ur rapsfröet.  En svensk motsvarighet till olivolja. Innehåller 5% linolensyra. För känslig och torr hud

RENAT VATTEN - Aqua purificata
Framställs genom filtrering och rening, vilket ger ett rent och mineralrikt vatten

RICINOLJA - Ricinus communis
Kallpressad ur ricinfröet. Fet olja som inte går in så fort i huden. Lugnar, mjukgör och skyddar. Passar bra till massage och rengöringsprodukter, tar även bort smink

RINGBLOM ÖRT EKO -
Calendula officinalis

Innehåller eterisk olja, karotin, xantofyll, saponiner, salicylsyra, harts och slemämnen. Passar för de flesta hudtyper.


ROS ÖRT EKO - Rosa gallica
Innehåller eterisk olja, garvämnen. Passar för de flesta hudtyper även torr och ömtålig. Verkar sammandragande, lenande och uppmjukande. Kan användas i ögonkompress för att minska svullnad. Även bra vid oren och fet hud

ROSMARIN ÖRT EKO - Rosmarinus officinalis
Innehåller eterisk olja, garvämnen, saponiner. Passar livlös, fet hud med pormaskar och finnar. Verkar smärtstillande. Stimulerar blodcirkulationen och ger hudens vävnader elastisitet. Även bra för hårvård vid fett och mjäll problem

ROSMARIN ANTIOXIDANT - Rosmarinus officinalis
Mycket kraftfullt naturlig antioxidant i oljor, fetter, på huden och inuti kroppen. Stabilare än E-vitamin. Innehåller polyfenoler och terpener

SESAMOLJA EKO - Sesamum indicum
Kallpressad ur sesamfrön. Absorberar ultraviolett ljus och används som naturligt solskydd. Ger huden en fin, brun färg. Mild olja för alla hudtyper, även runt ögonen

SHEASMÖR EKO - Butyrospermum parkii
Utvinns ur sheanöten. Mycket fet. Hjälper huden att läka och har bra vattenbindande effekt. Har en solskyddsfaktor på 2-3. Passar alla hudtyper även barn. Bra för torr, eksemartad hud även hudsprickor  (lika fet som ullfett)

SOJABÖN OLJA EKO - Glycine soya oil
Utvinns ur sojabönan. Halvfet olja som absorberas snabbt av huden. Mjukgörande och skyddande. Passar bra för alla hudtyper, även fet hy, känslig hy och babyhy.


SOLROS OLJA EKO - Helianthus anuus oil
Kallpressd. En torr olja som är rik på linolsyra. Utvinns ur frö. Mjukgörande och skyddande. Passar bra för alla hudtyper, även fet hy, känslig hy och babyhy.

SQUALANE, VEGETABILISK - Squalane
Fuktighetsbevarare och uppmjukare. Framställd ur olivolja. Används i creamer, lotions. Passar de flesta hudtyper även fet hud.

TISTELOLJA EKO - Carthamus tinctorius
Kallpressad från frö. Innehåller höga halter av linolsyra, som har en stärkande effekt på cellmembranen – och därmed vårt immunförsvar. Används med fördel för normal till fet hud

VEGETAL EKO - Cetearyl glucoside
Vegetabilisk emulgator framställd ur majs och kokos efter eko-principer


XANTANGUM - Xanthangum
Naturligt förtjockningsmedel som även används i livsmedel

ÄPPELCIDERVINÄGER EKO - Acetum

Reglerar ph-värdet i produkter och på huden. En av de bästa ph-balanserarna inom hårvård men även på huden




HÅLLBARHET:

Hudvårdsprodukter som innehåller vegetabiliska oljor och fetter håller inte lika länge som produkter med petroleum oljor (mineraloljor, det vill säga en raffinerad mineralolja). I oöppnad förpackning är hållbarheten 6 månader-2 år beroende på vilken produkt det är och hur den förvaras.  De åldras av luften, ljuset och värmen (oxiderar).

Vi rekommenderar att produkten används upp inom 6 månader från att den öppnats.
Om de förvaras mörkt och svalt är hållbarheten ofta längre. Om produkten luktar härsket. Kasta den! 

Man ska inte smörja in huden med dåliga fetter lika lite som man ska äta sådana.

Vi tillsätter rosmarin antioxidant i våra produkter för att förlänga hållbarheten och även för dess bra effekter på huden.
Det stimulerar blodcirkulation, påskyndar sårläkning och förhindrar ärrbildning.
Vi märker alltid upp våra produkter med ’Bäst före datum’ som då är hållbarheten i oöppnad förpackning.



Källor: Aromaterapi av Susanne Bilski Ullmark, Hudvård med eteriska oljor av Anna Salvesen, Skapa din egen Naturkosmetika av Finn Andersen, www.shenet.se   Råvaru och växt databas